Tudor Är Mycket Kraftfullare Än Du Föreställer Dig Replica Watches

Efter att länge ha betraktats som ”Rolexs yngre bror” verkar det schweiziska lyxklockmärket Tudor ha levt i skuggan av Rolex.

Med samma grundare, Hans Wilsdorf, på 1930-talet, i den europeiska regionen centrerad på Storbritannien, var priset på Rolex generellt sett högt, och många människor behövde hjälp för att ha råd med de höga kostnaderna för Rolex.

För att greppa marknaden bestämde sig Hans Wilsdorf för att skapa en klocka med en kvalitet jämförbar med Rolex men till ett mer överkomligt pris, och Tudor kom till.

Namnet ”TUDOR” översätts till ”Tudor-dynastin”. Den tidiga Tudor-klockan hade en mycket distinkt Rolex-atmosfär. Den använde Rolex kronlogotypen och delade delar med Rolex, även inklusive rörelsen.

Eftersom designstilen är liknande och placerad som praktisk och hållbar är det i mångas ögon vanligt att tänka på Tudor-klockan som en ”liten Rolex”.

När det kommer till Tudors absoluta separation från Rolex behöver den spåras tillbaka till Basel-utställningen 2012. Folk vid den tiden blev förvånade över att hitta en ny paviljong bredvid Rolex-paviljongen, en oberoende paviljong tillägnad Tudor.

Hittills har Tudor blivit oberoende från Rolex och har successivt vuxit fram inom sportklockor. Samma år lanserade Tudor Qicheng Biwan dykklocka 79220R med den ikoniska yxnålen, som är den sortens ”lilla röda blomma” i munnen på klockfansen.

Helt annorlunda från den tidigare Rolex-stilen är utseendet på den ”lilla röda blomman” mycket igenkännbar. Senare lanserades den ”lilla blå blomman” och ”lilla svarta blomman” successivt, och klockor i Tudor-stil började ockupera folks syn.

Sedan 2015 har Tudor lanserat två massproducerade egenproducerade urverk, MT5612 och MT5621, och applicerat dem på de ledande och extrema klockorna.

Bland dem fick tillkomsten av MT5621 Tudor att visa en prestandanivå som liknar Rolexs. Certifierad av COSC, den är utrustad med en tvåvägs automatisk lindningsrotor med dynamisk lagring på upp till 70 timmar och en vibrationsfrekvens på 28 800 gånger per timme. Eftersom den är utrustad med en balanshjulskontroll med en hårfjäder av silikon och fixerad med horisontella skenor på båda sidor, har den utmärkt stöttålighet.

Efter 2016 använde Tudor inte längre rosblommor på Qicheng Biwan-urtavlan utan använde enhetligt Tudor-sköldar, och designelementen för rosblommor behölls bara på kronan.

Tudor har utvecklats till denna dag och har blivit ledande i urvalet på 30 000 nivåer. Både hållbarhet och praktiska egenskaper, rik på arvsandan och ständigt integrerad i modern design, har dagens Tudor blivit valet för fler och fler människor.

Tudor kommer att presentera många nya produkter på 2023 ’replica watches and Miracles Haute Horlogerie Fair. Förutom ständiga förbättringar av prestanda, och alla är online, vill jag göra människor all-in.

För det första, det som måste introduceras är årets höjdpunkt – tredje generationens Black Bay Biwan-klocka. Den nya Biwan fortsätter med den ursprungliga vinröda ramen och har minskat tjockleken på höljet. Den har en svart urtavla dekorerad med sunburst-mönster och de ikoniska snöflingorna. Många små förändringar har gjorts i formen så det ser mer tredimensionellt och kompakt ut.

Det mest iögonfallande stället är förstås rörelsen. Den har MT5602-U självuppdragande rörelse, dynamisk lagring i 70 timmar och vattentäthet 200 meter.

Ännu viktigare är att den har erhållit precisionscertifiering av urverk från METAS Master Observatory. Restidens noggrannhet kan nå inom 0/+5 sekunder och effektivt motstå det starka magnetfältet på 15 000 Gauss. Du måste veta att detta är en konfiguration som till och med Rolex ännu inte har använt.

Dessutom tog Tudor också med sig en ny Biwan 54-klocka inom området dykarlockor.

Storleksdesignen på 37 mm är helt enkelt evangeliet för oss asiater. Utrustad med MT5400:s egenproducerade urverk ger den 70 timmars dynamisk lagring och 200 meter vattentäthet.

Tillsammans med utseendet på den första dykklockan modellen 7922, som är nästan troget återgiven, är den full av retrokänsla. Det är en serie som tittar på fans som strävar efter liten storlek och pittoresk känsla kan blunda.

En annan ny Tudor Greenwich-klocka är tillräckligt uppfriskande bara till utseendet.

Den proteinfärgade urtavlan är ihopkopplad med den röda och blå GMT yttre ringen, och den unika färgkontrasteffekten har en hög grad av igenkänning. Efter galvaniseringsprocessen presenterar affären en vit-grå matt textur, och den kan också svagt blinka silverglans när ljuset ändras. De omgivande timmarkörerna har fördjupats och dekorerats med robust självlysande färg, vilket kan ge en autentisk läsupplevelse även i dunkla miljöer.

Utrustad med MT5652-rörelse, som Tudor speciellt utvecklar för GMT-Master, kombinerar den multi-tidszonfunktion och retrograd datum. Med COSC-certifiering är 70-timmars dynamisk lagring, design och prestanda heltäckande.

När det gäller årets heta ”laxfärgade” urtavla applicerade Tudor den också på sin kungliga serie.

Färgen är rosa och orange. Färgmättnaden som kallas ”laxrosa” som används av Tudor är inte hög. Den har en liten grå ton, så den kan ge en mjukare visuell effekt och se varm ut. Och retro.

Samtidigt lade Royal-serien också till ett urval av chokladskivor i år. Att använda unikt guldstålmaterial kan framhäva atmosfären och elegansen hos den mörkbruna urtavlan.

När det gäller de centrala klockorna från Black Bay 31/36/39/41, även om Tudor inte har gjort för många ändringar, har den lagt till tre urtavlor av blått, kolgrå och champagne till urtavlan, så att de är tillgängliga för val. Klockstilarna är rikligare.

Det finns ett talesätt inom filosofin som heter ”se på saker ur utvecklingsperspektiv”, och det är samma sak för klockindustrin.

Från att ha förlitat sig på Rolex har det vuxit till ett oberoende schweiziskt klocktillverkningsmärke på drygt tio år. När vi tittar på Tudor idag kan vi inte längre använda etiketten ”Rolex’s xxx” för att sammanfatta det.

Avvisa den bestående visionen; se tillbaka på Tudors prestationer de senaste åren; du kommer att upptäcka att den inte bara har ett egenproducerat urverk och en mycket igenkännlig design utan också har en prisfördel jämfört med klockor på samma nivå.

Tudor är utan tvekan ett underskattat klockmärke och mycket kraftfullare än du föreställer dig.