Black Tie Collection Watch Timeless Charm, Replica Watches

Piaget Black Tie-klockan är ett klockmästerverk älskat av konstmästaren Andy Warhol. Den tolkar tidlös stil med eleganta och släta linjer och utstrålar fortfarande charm idag. Detta legendariska mästerverk följer andan av samtida klocktillverkning och fortsätter att förnya och utvecklas, och härleder en serie klassiska och överlägsna klockor. Varje lansering har sin unika, mystiska charm, som lockar kräsna klocksamlare. Den första klockan i Black Tie-serien, som kom ut 1972, spårar sin historia och visade redan sin avantgardistiska attityd genom att förvandla mönstret för klockindustrin med sin stora urtavla och den ikoniska utskärningsdekorationen i rund form.

Mästarens handstil, möte med en förtrogen.

Black Tie-klockor tillverkades i begränsade kvantiteter fram till 1977, inklusive vitguld och gult guld. Detta mästerverk av greve Piaget väckte genast Andy Warhols uppmärksamhet, en pionjär inom konstinnovation vid den tiden.

1973 köpte Andy Warhol en svart klocka i guld i New York som han blev kär i vid första ögonkastet. Klockan har en elektropläterad antraciturtavla som drivs av Beta 21 quartz-urverket. Detta mästerverk, tillsammans med de tidigare 6 Piaget-klockorna, betraktades som en privat samling av konstens mästare. Fyra av dessa sju klockor har nu inkluderats i Piaget-kollektionen, och Black Tie-klockan har knutit ett oupplösligt band med Andy Warhol som hållit i många år. Replica watches.

1979 introducerades Mr. Yves Piaget, den fjärde generationen av Piaget-familjen, och Master Andy Warhol av Gerry Grinberg, exklusiv agent för Piagets exklusiva klockor i USA. Andy Warhol blev omedelbart en formell medlem i Piaget Society och blev en nära vän till Yves Count. De två deltog i olika evenemang som hölls av märket i New York och Palm Beach i USA och tillbringade även många spännande tider tillsammans på 54 Club i New York och Chez Régine Club i Paris. 1983 blev Mr. Yves Count inbjuden av Andy Warhol att vara en utvald figur i den berömda tidningen ”Interview” som grundades av honom 1969 och att acceptera den unge konstnären och galleristen Robert Lee Morris. (Intervju med Robert Lee Morris).

Chic charm

2014 gjorde Black Tie-klockan en iögonfallande återkomst i den exklusiva smyckesserien Extremely Piaget och har blivit unik i klockbranschen.

Sedan starten har Black Tie Collection Watch lanserat två designs, nämligen ett vitguldsboett med malakiturtavla och ett roseguldboett med en djupsvart urtavla, som är mycket populära bland klocksamlare. Klockan på bilden presenterar en elegant kombination av ett roséguld boett och en urtavla i malakit.

Samlarklockan Black Tie är designad med en 45 mm boett och är utsmyckad med märkets ikoniska dekorativa ädelstenar. När den först släpptes väckte den ett intensivt intresse bland kräsna samlare som var intresserade av sällsynta klockor. På 2023 års ”Watches and Miracles” Haute Horlogerie-utställningen visade Society Bar-området i Piagets monter tio unika skräddarsydda klockor från den privata samlingen, som visar den extraordinära charmen hos denna klocka. Dess designinspiration kommer från Ann Dee Warhols Piaget-klockkollektion. Urtavlan är dekorerad med rik och ljus turkos, magnifik och charmig jaspis, röd och klar karneol, och iögonfallande elektrisk blå lapis lazuli. De är helt naturliga pärlor som ädelstensexperter noggrant letar efter för att dekorera dyrbara klockor.