Blancpains Nya Bathyscaphe Helkalendermånfasklocka, Klock Kopior

Blancpain lanserar stolt den nya Bathyscaphe helkalender-månfasklockan, utrustad med varumärkets patenterade teknologi och en utsökt design – ett svart keramiskt armband och keramiskt fodral med en högkvalitativ metallstruktur, som en estetisk svart storm. Den nya Bathyscaphe helkalendermånfas-klockan är ihopkopplad med en livlig solstrålningsmönstergradient, klarblå urtavla, som visar självförtroende och sportig stil. Den nya Bathyscaphe helkalendermånfas-klockan har en mängd olika armband eller remmar att välja mellan, oavsett om det är ett keramiskt armband, ett NATO-armband eller ett canvas-band, som alla tillför kraftig kraft, lysande färger och kraftfull vitalitet i Femtio Fathoms Bathyscaphe familj.

I början av 1953 sattes Blancpain Fifty Fathoms, förfadern till moderna mekaniska dykarlockor, officiellt i produktion och lanserades. När den väl lanserades, adopterades den av professionella dykare och blev en genuint dedikerad dykutrustning. 1956 lanserades den moderna urbana versionen av den klassiska Fifty Fathoms-klockan, klockfamiljen Bathyscaphe. Till skillnad från de klassiska Fifty Fathoms, är Bathyscaphe-familjen utrustad med en mindre urtavla, designad för dagligt slitage, och har professionell funktionalitet för att utforska havsbotten. Idag har produktfamiljen Bathyscaphe inlett en mer dynamisk klocka, som kombinerar charmiga färger med keramiska material och framhäver dess kreativa väsen. Klock kopior.

Urtavlan på den nya kompletta kalendermånfasklockan är utsmyckad med eleganta blå toner, som står i kontrast till de svarta keramiska elementen. Den ömtåliga färggradienten och den solstrålade poleringsprocessen gör urtavlan full av vitalitet, flödar med lysande briljans mellan förändringarna av ljus och skugga, visar till fullo den ljusa personligheten, förstärker det visuella djupet och lägger till bländande briljans till klockan. Denna klocka kan framhäva bärarens distinkta personlighet, som förstärks av den slående kontrasten mellan den färgglada urtavlan och den svarta keramiska boetten och armbandet, som reflekterar det bländande ljuset under de ytterligare detaljerna i den extraordinära poleringsprocessen av high-end urtillverkning.

Att använda banbrytande keramisk teknik har tagit klockfamiljen Bathyscaphe till en ny dimension och höjd. Med sina unika egenskaper är keramik det idealiska materialet för denna stadsinspirerade klockfamilj, och denna gång presenteras det för första gången med ett högteknologiskt keramiskt armband.

Slitstark, mycket reptålig och allergivänlig, keramik är nästan fem gånger hårdare än rostfritt stål men ändå 25 % lättare. Trots sin otvivelaktiga överlägsenhet är ytterligare keramisk bearbetning i Haute Horlogerie-stadiet, särskilt i finfinish, ganska komplex. Förutom att ta hänsyn till volymminskningen på 25 % vid bränning vid temperaturer över 1400°C och behovet av att arbeta med diamantverktyg, är satinborstningen också en mycket känslig process som kräver noggrann uppmärksamhet på detaljer av urmakaren. Olika experter polerar varje komponents aspekt oberoende av varandra, oavsett om det är en länk, ett lås eller ett fodral.

Produktionsstandarderna för avancerade armband för urtillverkning är stränga, och länkarna måste justeras exakt så att de varken är för lösa för att garantera skönhet eller för snäva för att förbättra funktionaliteten. Felet är ofta minimalt. Därför måste varje länk noggrant mätas och kontrolleras för att säkerställa att den passar perfekt. Detta armband använder varumärkets patenterade länkmonteringssystem, som använder kamformade stift för att låsa varje länk tätt, vilket kombinerar enastående hållbarhet och utmärkt komfort. Svart kompletterar inte bara den nya kompletta kalendermånfasklockan (43,6 mm diameter, vattentät djup på 300 meter) som använder ett svart keramikfodral för första gången utan matchar också perfekt Bathyscaphe trehandsklocka och flyback-kronograf, som också har en keramiskt fodral.

Den nya Bathyscaphe Full Calendar Moon Phase-klockan har urverket 6654.P4. Den visar det unika arvet från Fifty Fathoms dykklocka från den ikoniska designen, såsom den enkelriktade roterande ramen, och Blancpains unika avancerade klocktillverkningselement, såsom månfasdisplayens komplexa funktion och antimagnetisk silikonhårfjäder.

1952 upplevde Jean-Jacques Fiechter, då medVD för Blancpain, en personlig dykolycka som fick honom att inse behovet av att mäta dyktiden på ett säkert sätt. Hans innovativa lösning var en låsbar och graderad roterande ram som uttryckligen utformats för dykning, som installerades i Fifty Fathoms-klockan, officiellt sattes i produktion och lanserades i början av 1953.

För ökad säkerhet är dagens Fifty Fathoms utrustade med en enkelriktad roterande ram som endast roterar moturs; Bathyscaphe, inspirerad av den ursprungliga Fifty Fathoms, har också denna typ av ram men med en keramisk innerring istället för ett böjt safirglas. Den nya Bathyscaphe Full Calendar Moon Phase är inget undantag: den svarta keramiska ramen har en djup och djärv svart keramisk innerring som matchar färgen på urtavlan. Den inre ringen är också dekorerad med en kontrasterande grå Liquidmetal, som framhäver den iögonfallande solstrålade blå gradienturtavlan. Denna urbana infattning är mycket reptålig och gör ett skarpt ”klick” när den vrids.

Blancpains ikoniska månfasvisningskomplikation intar också en central position i denna nya klocka utrustad med 6654.P4-urverket. 1983, efter ”kvartsstormen”, återinförde Blancpain månfasvisningsfunktionen, vilket demonstrerade det extraordinära hantverket hos mekaniska klockor och bevisade att kvartsur aldrig kan ersätta komplexa mekaniska klockor. Månfasvisningsfunktionen har därmed blivit en symbol för återfödelsen av mekanisk urtillverkning. Förutom den omedelbart igenkännbara Blancpain-månfasfunktionen är den nya klockan även utrustad med det utmärkta urverket 6654.P4. Utöver den 72-timmarsreserv på grund av designen med dubbla cylinder, är den också utrustad med en säkerhetsjusteringsskyddsanordning, som gör att bäraren kan justera kalendervisningen när som helst utan att skada rörelsen. Dessutom följer urmakarna även traditionen av avancerad urtillverkning och använder olika poleringstekniker såsom fasning, fiskfjäll och snigeltexturer för att noggrant dekorera urverket, som kan ses genom safirglasets baksida. Det är värt att nämna att klockan även använder en antimagnetisk silikonhårfjäder för att skydda rörelsen från störningar från magnetfält.

I början av 2000-talet ledde framväxten av kiselmaterial till omvälvande förändringar i klocktillverkningsindustrin, och betydande framsteg har gjorts inom tidsmätning. Kisel har många fördelar. Den är flexibel, robust, lätt och mycket korrosionsbeständig men inte lätt att deformeras. Dess antimagnetiska egenskaper gör att den sticker ut från andra material. AntimagnetiskaAntimagnetiska egenskaper är vanliga inom klocktillverkning eftersom de effektivt säkerställer klockans noggrannhet.

På 1950-talets klockor var balanshjulet försett med en hårfjäder i metall som kunde magnetiseras, så ett antimagnetiskt metallskydd av mjukt järn lades till för att skydda rörelsen från magnetfält. Den moderna Fifty Fathoms-klockan är helt annorlunda. Antimagnetisk silikonhårfjäder låter safirglasets baksida visa den kompletta unika rörelsekonstruktionen. Tack vare detta nya material kan den nya Bathyscaphe Complete Calendar Moon Phase-klockan inte bara med säkerhet visa urverkets högkvalitativa poleringsprocessen utan också perfekt presentera klockans utmärkta timingprestanda.

Som en viktig del av Blancpains DNA, visar kalenderfunktionsklockor helt varumärkets expertis inom komplexa funktioner. I början av 1980-talet gjorde Blancpains kalendervisningsfunktion en stark comeback som en komplett kalenderklocka, och lade grunden för en serie senare modeller för kalendervisning. Oavsett om det är en veckokalender, en enkel datumvisning, en årskalender eller en evighetskalender, är Blancpains förmåga att skapa kalenderklockor toppen – med Villeret Classic V Series Equation of Time-klockan. Villeret Classic V Series Chinese Calendar klocka, två mycket komplexa klockor, Blancpain har uppnått två världsmilstolpar innovationsutmärkelser. Blancpains flexibla och föränderliga tillämpning av kalendermekanismer har gjort varumärket till en ”kalendermästare” i klockbranschen, och den nya Deep Submersible Full Calendar Moon Phase-klockan är utan tvekan i linje med denna innovativa tradition.