Carrera Series Date Plasma Pioneer Diamond Watch, Klock Kopior

Det schweiziska pionjärmärket för klocktillverkning TAG Heuer har lanserat en Carrera-serien (Carrera) datumtyp Plasma pionjär diamantklocka med gula diamanter. Denna banbrytande klocka är satt med 4,8 karat laboratorieodlade diamanter. , inklusive den fantastiska 1,4-karats gula Diamant d’Avant-Garde-diamanten.

Detta är den andra labbodlade färgade diamanten skapad av urmakaren, och TAG Heuer fortsätter att driva innovation i högt tempo. Föregångaren till den nya klockan, TAG Heuer Carrera Series Date Plasma Pioneer Diamond Watch satt med rosa diamanter, väckte stor uppmärksamhet vid 2023 ”Watches and Wonders” Geneva Haute Horlogerie Show (Watches and Wonders). Att introducera gula diamanter i Pioneer Diamond Watch Collection visar TAG Heuers engagemang för innovation och tillför variation och en färgklick till TAG Heuers klockor.

Kärnan i detta banbrytande arbete är TAG Heuers revolutionerande plasmateknologi, som gör tillväxtprocessen för laboratorieodlade diamanter mer raffinerad och känslig. De utsökta diamanterna, med en totalvikt på 4,8 karat, visar till fullo varumärkets behärskning av denna fantastiska teknologi och TAG Heuers förmåga att bryta igenom kreativa gränser och skapa störande design kontinuerligt.

Diamanter är sammansatta av regelbundet arrangerade kolatomer. En felfri diamant är färglös, och dess kolatomarrangemang har ofta nästan inga defekter. För att få färgade diamanter måste detta perfekta arrangemang störas på ett kontrollerat sätt.

Denna avsiktliga förstörelse kan innefatta att lägga till atomer av olika grundämnen eller att introducera unika egenskaper, såsom frånvaron av vissa kolatomer. Denna kemiska ångavsättningsprocess, känd på TAG Heuer som plasmateknologi, ger en unik möjlighet att framkalla dessa förändringar under diamantens tillväxtstadium. Det som är unikt med detta banbrytande tillvägagångssätt är att denna kontrollerade störning kan utföras i en helt kontrollerad miljö, vilket resulterar i högkvalitativa labbodlade diamanter.

Det avgörande är att plasmateknologin säkerställer enhetlig färg genom hela diamanten och homogenitet i hela diamantstrukturen. Teknisk expertis är avgörande för att bemästra denna komplexa process och konsekvent återge specifika färger i serieproduktion.

Den nya TAG Heuer Carrera Series Date Plasma Pioneer Diamond Watch set med gula diamanter använder en 36 mm boett gjord av vitguld. Dess ikoniska diamantkrona är gjord av en laboratorieodlad gul diamant som väger 1,3 karat, ett mirakel av ädelstensskärningsteknik.

Klockan har också en sköldformad Pioneer Diamond, som elegant pryder en polykristallin diamanturtavla. Denna banbrytande urtavla uppnås genom att odla många diamantkristaller till en, vilket skapar en enda diamantenhet. Skapa fantastiska reflektioner och ljuseffekter. Detta är bara en av de många innovativa tillämpningarna av plasmateknik, som också har använts i tidigare TAG Heuer Carrera-serien Plasma Pioneer Diamond Watches. Denna 2,9-karats polykristall-urtavla är dekorerad med 12 timmarkörer i vitt guld och är satt med 0,5-karats vita baguetteslipade laboratorieodlade diamanter. Tim- och minutvisarna är urholkade, och det schweiziska pionjärmärket för klocktillverkning placerade en ikonisk sköldslipad gul labbodlad diamant vid middagstid, strax under Carrera-seriens urtavlor. Klock kopior.

TAG Heuer Caliber 7 självuppdragande urverk utrustad med klockan är synlig genom safirfodralets baksida.

TAG Heuer visade återigen sin innovativa styrka inom lyxklockor på LVMH Watch Week och fortsatte att omdefiniera gränserna för komplexitet, sofistikering och modestil. Varje ”tick” på en TAG Heuer-klocka lockar klockentusiaster att omfamna extraordinära skapelser och sätta en ny standard inom laboratorieodlade diamanter.